Hemos cambiado de web!
ahora estamos en www.xarxagam.org
salud y antispsiquiatría!
Xerrada: Els Grups d’Ajuda Mútua per Psiquiatritzats/des i el seu paper per solucionar el patiment com a alternativa al Sistema de Salut Mental. (i també: crítica a la institució psiquiàtrica)
Dissabte 10 de Gener a les 18:00h a l’Ateneu Llibertari del Palomar (sant andreu), <M> L1 Fabra i Puig, C/ Coroleu 82
El pasado noviembre, Íñigo Errejón (segunda cara visible de Podemos) concedía una entrevista aDiagonal en la que se le preguntaba de manera explícita por la relación entre las propuestas de la nueva formación política y los llamados movimientos sociales. Esta es una pequeña parte de la entrevista:
Pregunta: ¿Cómo creéis que podrían ayudar a gobernar estos movimientos?
Respuesta: Si te soy sincero, creo que poco, porque están instalados en una cultura de la resistencia que no les obliga a mancharse con la discusión concreta de cómo se harían las cosas.
Dejemos de lado el verbo “gobernar” y centrémonos en la idea de “cultura de la resistencia”. Veremos que hay mucho de cierto si de lo que se acusa a los movimientos sociales es de defenderse de las agresiones del capital.
Sant Boi es un pueblo obrero, de migrantes, de hijos de migrantes y de nuevos migrantes. En Sant Boi no vive Fainé ni tampoco Jordi Pujol. Nos entendemos, no? Vale, pues en Sant Boi hay dos psiquiátricos enormes, el Sant Joan de Déu y el Benito Menni y a ellos van a parar los migrantes y los hijos de los migrantes que enloquecen. La cosa ya está muy jodida para los locos en general, pero el Benito Menni da miedo, da miedo a los locos, claro. Benito Menni fue un santo varón según dice la iglesia y el menni lo llevan las germanes hospitalaries, así se hacen llamar aunque sean más bien inhóspitas
El evento era un encuentro de los grupos de apoyo mútuo de Andalucía. La red de apoyo mútuo de Andalucía trabaja en colaboración con las instituciones, a diferencia de nosotros, pero su objetivo es la autonomía y voz propia de lxs personxs psiquiatrizadxs. La mayor parte del tiempo se dedicó a trabajar los puntos fuertes y débiles de los grupos, así como a presentar ram-a.net, que es una herramienta web de coordinación de los grupos. Esta página web está pensada tanto para facilitar recursos y conocimientos abiertos sobre GAMs y herramientas de afrontamiento y potenciación de la salud, siempre desde la perspectiva de que los «locxs» somos los mayores expertos en nuestrxs sufrimientos y en nuestras dolencias, y que el conocimiento que podemos compartir desde nuestra experiencia es el más poderoso.
L’Ateneu Popular La Buixarda de Vic acull l’exposició ‘Estables? Inestables?’ realitzada per artistes que pateixen o han patit problemes de salut mental.
La mort, l’esperança, l’equilibri, la solitud, l’amistat o l’enfrontament amb el món. Resumits en frases i imatges colpidores, misterioses i iròniques, aquests temes centren una trentena de cartells i una vintena de postals creades pel col·lectiu Estables Inestables. Després d’haver passat amb èxit per la sala d’exposicions de l’Escola d’Arts de Vic, a partir de dissabte s’exposaran a l’Ateneu Popular La Buixarda. Per inaugurar-ho, s’ha convocat una taula rodona.
Estables Inestables són quatre i signen com a K., Mitha, Flaix Colom i Saray. Com explica Sara Alonso, “érem tres amics que ens trobàvem sovint al bar, perquè tots som inestables, i així ens explicàvem les penes. A vegades fèiem broma i ens saludàvem així: ‘adéu, estable’, o ‘hola, inestable’”. D’aquí va néixer el projecte, que insisteix en aquest esperit. Tracten els problemes de salut mental de forma punyent però irònica: “és dur, però intentem riure’ns de nosaltres mateixos, de les malalties i de la societat”.
Ens han convidat a anar com a individualitats (i hi anirem!) i no com a Col·lectiu a la Cafeta del CSO la Gordíssima (Sant Andreu) el dissabte 13 de desembre a les 17:00-24:00h. Aquí el text de la invitació a l’esdeveniment de Salut Entre Totes:
«Ja fa un any que vam acabar el Cicle de Salut de les dones, tres mesos de diumenges compartint experiències i creant juntes nou coneixement i alternatives per a una gestió més pròpia i coherent de la nostra salut.
Des de llavors hem estat recollint tot el que vam generar, en forma de llibre , ara ja estem a la recta final, a punt de parir-lo. Un dels objectius de la cafeta, és poder treure peles per a poder imprimir-ne uns quants exemplars.
D’altra banda dedicarem la cafeta a -conèixer i reflexionar entorn a experiències d’autogestió de la salut mental-. Introduint-nos en el tema a partir del documental de la Radio Colifata.
Després tindrem -un espai de música, bon menjar i germanor- per a seguir coneixent-nos, compartint-nos i crear nous horitzons.
Us-hi esperem a totes i a tots amb moltes ganes!
Salut i Autogestió!
-Salut Entre Totes-«
Tot va començar arran dels últims fets en contra del desallotjament del CSA Can Vies que va començar el 26 de maig, que ha estat un espai de trobada dels joves i els veïns del barri que durant 17 anys ha estat un laboratori d’experiències de transformació del barri de Sants en contra dels models urbans imposats per l’Ajuntament de Barcelona i la seu del districte basat en l’especulació urbanística juntament amb el cobriment de les vies del metro i el Tren d’Alta Velocitat seguint el model neoliberal europeu tot comportant la destrucció del patrimoni i la precarització dels i les joves d’aquest barri com d’altres i municipis del territori com l’extinció dels drets socials fonamentals. I fer de Barcelona un dels centres comercials i balnearis del sud d’Europa.