Пісочне печиво

Зазвичай моє пісочне печиво кам’яніло через 15 хвилин після виходу  з духовки.  Не знаю, що робила криво, але якось не складалось. 

В кінці-кінців  моє терпіння перемогло, і після декількох спроб, вдалося віднайти той правильний рецепт, коли печиво залишається ніжним навіть через 2 тижні. Головна умова – тримати його в щільно закритій коробці. Ділюся.

На 1 порцію:

1 лимон

200 г м’якого масла

125 г цукрової пудри

1 яйце

2 жовтки

450 г муки

200 гр цукрової пудри

2 ст. л. сіжовичавленого лимонного соку

1 яйце для змащування тіста


1

Вимити лимон гарячою водою, обсушити і натерти цедру. За допомогою міксера або  вінчика масло, цукрову пудру, лимонну цедру, яйце і жовтки перемішати у однорідну масу. Додати муку і замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і поставити у холодильник на 1 годину.

2

Розігріти духовку до 180° (160°). Вистелити деко папером для випічки, або змастити олією. Розкачати тісто на посипаному мукою столі до товщини 5мм. Вирізати формочками тісто. Викласти на деко і змастити печиво збовтаним яйцем. Випікати в духовці 12- 15 хв. до золотистого кольору. Зняти з дека і охолодити.

3

Для глазурі тозмішати 2-3 ст. л теплої води з лимонним соком до зникнення грудочок. Змастити печиво помадкою. Дати висохнути.

Насолоджуйтесь!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *