DAVET: Devrimci Proleter Militanın Kendine Verdiği Sözler – Stephanie McMillan

Stephanie McMillan, “Capitalism Must Die” (Kapitalizm Ölmeli) ve “Ekokırıma Direniş” (Resistance to Ecocide) gibi çizgi romanlarının yanı sıra internet sayfasında (http://stephaniemcmillan.org/) düzenli olarak karikatür, yazı ve çizimler yayınlıyor.

Geçtiğimiz yıl hemen her gün yeni bir tane çizim hazırladığı “2014: Daily Affirmations for the Revolutionary Proletarian Militant” serisi hem bize ilham verdi, hem de Stephanie’nin hatırlatmalarını düşündükçe çok şeyi yeniden öğrendik.

Çizerle irtibata geçtik ve çizimlerini Türkçeleştirmek için kendisinden izin aldık. (İzin ne kelime, bayıldı önerimize!)

Böylece tüm Out for Beyond takipçilerine davetimiz çıktı ortaya: Gelin birlikte “Devrimci Proleter Militanın Kendine Verdiği Sözler”i Türkçe’ye çevirelim!

Temel fotoşop bilmek yeterli, tabii ne kadar ustaysanız sonuç o kadar güzel olacak. Bunu pratik yapmak için bir fırsat olarak görebilirsiniz mesela. (Eğer İngilizce biliyorsanız çevirileri de yapabilirsiniz, aksi durumda biz de yardımcı olabiliriz.)

Dizideki görsellerin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz:
http://stephaniemcmillan.org/category/comic/affirmations/

Aşağıda üç örnek çeviriyi bulabilirsiniz. Katkılarınızı bekliyoruz.

Out for Beyond
outforbeyond \at\ riseup.net

 

 

mcmillan5-288x300

Stephanie McMillan

 

1bTurkish

3bTurkish

2bTurkish

Leave a Reply

Your email address will not be published.