Slovenščina

Slovenščina (Slovenian)

Skupni boj

Junija se bodo vodje držav G8, 8 najbogatejših držav na svetu, zbrali na Severnem Irskem. Ekonomska kriza pobija, planet gori, šefi in politiki pa bodo uživali sadove svojega posla kot običajno. Kapitalizem: sistem, ki ubija, izkorišča in ponižuje množice za profit peščice.

Med 10. in 14. junijem bomo organizirali teden akcije in različne dogodke v Londonu. London je srčika globalnega kapitalizma. Korporacije, banke, hedge skladi in milijarderji, ki ropajo naš svet, imajo tu svoja imena in naslove. Sedijo v steklenih stolpnicah v Cityju, finančnem leglu prestolnice, za neoznačenimi vrati v prestižnih delih mesta, Mayfairu in Knightsbridgeu. London je pralnica denarja, brlog za diktatorje in igrišče za nesramno bogate. Ampak London je tudi naše mesto. Mesto upanja, upora in boja.

Kapitalizem nas ubija. Brezposelnost, zniževanje prihodkov, in vzpon fašizma na Zahodu. Revščina, kolonializem, brutalno izkoriščanje v državah tretjega sveta. Vojne in lakota za dobiček. Zasebni zapori,

policijske preiskave, varnostne kamere, da ostanemo prestrašeni in pod nadzorom. Življenja oropana smisla in lepote, naše sanje in dostojanstvo na prodaj.

Ne ignoriraj. Ne čakaj. Za naše prijatelje in naše ljubljene, za naše skupnosti, za naš planet, za vse, kar nam hočejo odvzeti. Čas je zdaj. Združimo se skupaj in se borimo. En skupni boj.

Pridruži se nam na ulicah:

11. junij: veliki dan akcije v osrednjem Londonu

10.-14. junij: teden akcije, diskusije, srečanja, filmi, dogodki, koncerti in več, v celotnem Londonu in drugje

17.-18. junij: G8 vrh, Enniskillen, Severna Irska

****

Kaj pa vrh v Enniskillenu?

Menimo, da se mora kakršnakoli akcija na lokaciji v Enniskillenu začeti tam. StopG8 omrežje bo podprlo lokalno organizirane mobilizacije. Za zdaj ohranjamo konec tedna prost. Obvestili vas bomo takoj, ko bomo vedeli več.

Prihod v London:

Vsi ljudje izven Združenega kraljestva so dobrodošli, da se pridružijo mobilizaciji. Med tednom akcije (10.-14. junij) bodo v Londonu na voljo prostori za zbiranje in spanje za vse ljudi, ki bodo prišli v London

Če se želiš pridružiti in navezati stik z nami, se pridruži e-mail skupini Stop G8 International. Vsak se lahko pridruži tej skupini, klikni na to povezavo in se vpiši. https://lists.riseup.net/www/info/stopg8international

Poleg tega potrebujemo prevajalce, ki bi nam pomagali razširiti te novice v čimveč jezikih. Če lahko pomagaš, se pridruži skupini za prevajanje. Spet, klikni na to povezavo in se vpiši.

https://lists.riseup.net/www/info/stopg8translations

# Stopg8
network23.org/stopg8
stopg8@riseup.net