#19 Randevular listesi

ETİK SÜRTÜK, ALIŞTIRMA #19. Yapılacak işlerin telaşından (çocuklara bakmak, duvarı boyamak, ağacı budamak, alışverişe gitmek) birçok çift sırf keyif almak için birbiriyle zaman geçirmeyeli bayağı zaman olduğunu fark ediyor. Birlikte yapabileceğiniz şeylerden oluşan bir randevu listesi çıkarın – plaj, kahvaltı, dans, spor, oyun, güreş maçı, o yeni açılan lokanta – ve onları gerçekleştirmek için neler yapmanız gerektiğini düşünün. Sen ve partner(ler)in bu listeyi birlikte yapabileceğiniz gibi, ayrı ayrı da yapabilirsiniz. En azından beş maddeye ulaşmaya çalışın.
Sonra programlamaya başlayın. Ne kadar zor olduğunu fark ettikçe aynı anda partnerinle geçirdiğiniz anların aslında ne kadar değerli olduğunun da farkına varacaksınız. Yaylada bir akşamüstü ilişkiniz için önemli bir yatırımdır.

Detaylı plan yapmayı sevmeyen biriyle birlikteysen, bu alıştırmayı yapman imkansız. Detaylı plan yapmayı çok seven biriyle birlikteysen, bu alıştırmayı bitirmen imkansız. :)

Detaylı plan yapmayı çok seven partnerimle oturduk ve iki saat içinde yaklaşık 20 maddelik bir liste çıkardık. Sonra bunlardan beş tanesini seçmeyi denedik ve yarım saatin sonunda yedi tanesinde karar kıldık. Ardından, birlikte yapmak istediğimiz bu yedi şey için alt-maddeler ve basamaklar oluşturduk. Bu basamakları hangimizin ne zaman yapacağını planladık. (örn. Arkadaşına sor. Müzenin açık olduğu saatlere bak. vb.) Böylece yaklaşık üç buçuk değerli saatimizi bir randevuyla geçirmek yerine bir meta-randevuya dönüştürdük.

Dönüp alıştırmayla ilgili ne yazacağımı düşünürken şu cümleyi baştan okudum:

partnerinle geçirdiğiniz anların aslında ne kadar değerli olduğunun da farkına varacaksınız

Bu cümleyle birlikte, zaten yapmış olduğumuz onca şeyi düşündüm. Evet, önceden plaja gitmekten birlikte bir müzeyi gezmeye kadar her yapmak istediğimiz şeyde de aslında kağıda geçirmesek de bu kadar planlama yapıyorduk. Daha doğal oluyordu elbette: Birimiz müze saatlerine bakıyordu, sonra “Bu haftasonu o müzeye gitsek ya.” diyordu birimiz, sonra da gidiyorduk işte çok kafa yormadan. Birlikte film izlemek de aynı şekilde; mesela o öneriyordu “Şu filmi izlesek ya..” diye, ben hemen bilgisayarıma indiriyordum, sonra belki haftalar sonra bir boş vaktimizde aklımıza geliyordu ve izleyiveriyorduk.

Zaman yönetimi falan elbette önemli. Ve nihayetinde iyi-kötü bir planlama her türlü etkinlik için zaten bir şekilde yapılıyor. Görünen o ki asıl sıkıntı, partnerinle bir dünya şey yapmak istiyorsan başlıyor.

todolist

Comments are closed.