İlk sevişme

Bundan önce ilk cinsel deneyimimden bahsetmiştim. Şimdi de bir başka insanla yaşadığım ilk cinselliği anlatmak istiyorum.

Cinsellikle ilgili ilkler konusunda şöyle bir liste var:9b34234e38ab7fb41b81009d619361fe

1. aşama – öpüşme, yakın bedensel temasla sarılma

2. aşama – ateşli öpüşme ve okşama (kıyafet üzerinden)

3. aşama – ten teması, genital bölgenin ve göğüslerin okşanması

4. aşama – birleşme

Yani ortalıkta, bu aşamalardan hangisine ilk kez kimle geçtiğinin çetelesini tutan, dahası hangi date‘iyle hangi aşamaya kadar geldiğini hesap eden insanlar var.

Benim böyle dertlerim olmadı. İlk kez öpüştüğüm insanla aynı zamanda cinsel birleşme yaşadım. Bu insanın daha önceden deneyimi olması da kendimi daha rahat hissetmemi sağladı. Üstelik tüm bu aşamalarda yavaş yavaş ilerlediğimiz için heyecanımı da kontrol edebildim.

Dolayısıyla, ilk cinsel ilişkim, birtakım penetrasyon sorunları, prezervatif kullanmaya çalışırken rezil olmak, pozisyonlarla ilgili eli ayağına dolaşmak gibi herkesin başına gelen felaketler haricinde, doğal geçti.

Benimse anlatmak istediğim nokta ise asıl şurada başlıyor:

Bu insanın daha önceden deneyimi olması da kendimi daha rahat hissetmemi sağladı.

Sadece ilk sevişmemde değil tüm sevişmelerimde, kendi beceriksizliğim kabullenebildiğim bir dertken, karşımdaki insanın benden durumu kolaylaştıracak bir şeyler beklemesi beni çok telaşlandırıyor.

Dolayısıyla, birçok erkeğin aksine, “bakire” kadınlardan özellikle kaçınıyorum. Burada bekareti zar mar değil de, kendi cinselliğiyle ve kendi bedeniyle tanışık olmama olarak düşün ama…

Yani, sevişirken karşımdaki insanın ona neyin haz vereceğiyle ilgili genel endişelerimi gidermesini bekliyorum. O benim endişemi gidermek yerine bir de benden yol yordam göstermemi bekleyecekse, iyicene panik oluyorum.

Print

Bir arkadaşımdan ilk sevişmesini çizmesini istedim, bana bunu verdi.

O yüzden, ne kadar deneyimli, o kadar iyi.

Tabii bu son cümleyi de azıcık düzeltmek lazım: “Deneyim”den kastım sevişme sayısı, seviştiği erkek/kadın sayısı, denediği pozisyon sayısı gibi niceliksel bir ölçü değil. Daha ziyade, kendi bedenini bilen, nelerin onu heyecanlandırdığıyla ilgili fikri olan, sevişmeyi kendi istekleri doğrultusunda yönlendirebilen veya en azından benim sorularıma yanıt verebilen birini kast ediyorum, deneyimli derken.

Çünkü aslında bir ölçüde her ilk sevişme bir ilk sevişme oluyor. Yani her kişiyle yaşadığım ilk cinsel deneyim (hani “aşama” olursa olsun), bir ölçüde benim için de yepyeni bir şey oluyor.

Her ne kadar genellikle yaptıklarımızı büyük ölçüde standartlaştırdığımızı sansak ve tüm farkları “O oral seks seviyor.”, “Üstte olmaktan hoşlanıyor.” gibi kaba (rough) kategorilere ayırsak da; ben her bir kişiyle yaşadığım ilk cinsel deneyimde çok şaşırıyorum. Hatta aynı kişiyle yaşadığım n’inci ilişkide bile beklenmedik şeyler yaşayabiliyorum.first timeBunlar “her seks özeldir” gibilerden romantik laflar olarak okuma yalnız. Kast ettiğim daha ziyade şu: Bir insanla birden çok kez birlikte olsam dahi, yanlış bir şey yapma ihtimalim ve dolayısıyla da bununla ilgili kaygım ortadan kalkmıyor. Bu yüzden de karşımdaki insanın – yukarıda belirttiğim anlamda – “deneyimli” olması işime geliyor. Hele ki bir de ilk kez cinsellik yaşayacaksam, sen düşün derdimi. Bu yüzden: İlk cinsel ilişkim iyi ki onu yaşadığım kişinin de ilk cinsel ilişkisi değilmiş. Erkekler nasıl ve neden “bakire” kadın arayışına girer, hiç anlamam. Bak mesela Jorge Amado’nun Kızgın Toprak kitabında şöyle bir laf geçiyor:”Bekaretini kaybetmemiş bir kadın vücudu gibi çekici olduğundan, bütün erkeklerde karşı koyulmaz bir arzu uyandırıyordu.” (s.44)*Burada aslında gizli özne orman. Kitabın konusuna hiç girmeden, “bekaretini kaybetmemiş bir kadın vücudu gibi çekici” lafından devam edeyim. Amado bunu kendi görüşü olarak değil, erkeklerin onda ne bulduğunu anlatmak için söylüyor. Ama ben imkanı yok anlayamıyorum.dressing upHadi toplum moplum bir kenara. Arkadaş, sen sonuçta bu insanla yatağa girmeyecek misin? Karşındaki insanın seninle sevişmekten hiç keyif almadığına tanık olmaktan hiç mi korkmuyorsun? Ya da ne bileyim, ne yaparak onu heyecanlandıracağını nereden biliyorsun? Sana neyi nasıl yapmasını istediğini öğretebilirsin belki (oral sekste falan), ama ona nasıl haz alacağını nasıl öğretebilirsin ki?Neyse işte, bence ilk cinsel deneyim dediğimiz şeyi – yukarıda söylediğim anlamda – “deneyimli biriyle” yaşamakta fayda var bence.**** Konuyla alakası yok ya, kitabı okumanı öneririm. 1940’larda Brezilya’daki yoksulların hayallerini ve gerçekte yaşadıklarını anlatıyor. Yani tabii tam olarak bunu anlatmıyor ama ben spoiler yapmamak için neden bahsettiğini söyledim genel anlamda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *