#2 Neden sürtüklük? Neden değil?

ETİK SÜRTÜK, ALIŞTIRMA #2: Herhangi bir yerdeki herhangi bir insanın sürtük olmak istemesi için aklına gelen tüm nedenlerin bir listesini çıkar. Bunu kendi başına, bir arkadaşınla veya bir sevgilinle yapabilirsin. Listedekilerden hangileri sana ne tür bir sürtük olmak istemediğinle ilgili bir şeyler söylüyor? Hangilerini çok iyi ve geçerli sebep kabul edersin?

İLK “AÇIK İLİŞKİ” DENEMEM

Benim ilk “açık ilişki” deneyimim aslında biraz kendi gerçekliğimi kabul etmemle başladı.

Sevgilim varken başka kadınları arzulayabiliyorum, eğer onlar da benimle ilgilenirse onlarla (cinsel ve/veya duygusal) bir şeyler paylaşmak içimden geliyor.

Şimdi, açık ilişki türü şeyler denemeden önce, yani basbayağı düz tek-eşliyken, her çekici kadın gördüğümde kafam karışıyordu. Yani, o arzumu ve merakımı uzun süreli ilişkimle ilgili hissetiklerimle karıştıyordum. Bu arzumu kabullenmeden önce, her ilgi duyduğum kadına aşık olduğumu sanıyordum. Haftalar süren bir krizin ardından da yine sevgilime dönüyordum.

Oysa tüm bunlara gerek yoktu. Şu veya bu sebeple ben başka biriyle bir şeyler paylaşmak istiyordum, ortada endişelenecek bir şey yoktu.yes-we-are-open

İşte içimden gelen bu dürtüyü kabullendiğimde, aslında asıl ilişkimle ilgili de rahatladım. Sevgilimle beni bir arada tutan, sürekli onu arzuluyor olmam değil, bundan çok daha derin bir şeydi, onunla birlikte yaşamak, tüm hayatımı onunla paylaşmak istememdi. Bu paylaşılacak hayatın içinde elbette başka insanlara da yer vardı.

Böylece kendi hislerimi daha iyi anlamaya başladım. Bu da sevgilimin de kendini daha güvende hissetmesini sağladı, çünkü ben artık bu ilgi duyduğum insanların benim için anlam ve önemini daha doğru bir şekilde tartabiliyordum.

BAŞKA NE GİBİ SEBEPLER OLABİLİR?

Kendi deneyimim dışında ne gibi sebeplerle insanların sürtük olabileceğini düşününce aklıma şunlar geldi bir kalemde:

  • Uzak mesafe ilişki yürüten kişilerin fiziksel ilgilenme ve ilgilenilme ihtiyaçları
  • Çok iyi geçinen ama cinsel uyumsuzluk yaşayan sevgililer
  • Müthiş bir cinsel uyum yakalamış olan ama birbirine aşık olmayan insanlar
  • Hayatındaki başka konulara odaklanmak istediği için partneriyle sadece bazı şeyleri paylaşmak isteyen biri
  • Dışsal sebeplerle, birbiriyle kısa bir süre birlikte olabilecek insanlar
  • Yeni bir şeyler denemek isteyen bir kişinin partnerinin bu konuya ilgisinin olmaması

Bunların hepsi benim açımdan bir ölçüde meşru sebepler… ve tabii ki liste çok daha uzatılabilir. Her biri farklı tür bir ilişki anlamına geliyor bunların.RadicalRelationsHeart

***

Son olarak, burada yazdığım hiçbir şeyden, ne tür bir sürtük olmak istemediğimle ilgili bir sonuç çıkmıyor. Onu da artık başka bir zaman anlatırım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *