#22 Aşk sözcükleri

ETİK SÜRTÜK, ALIŞTIRMA #22.
1. Bir veya birden fazla sevgilinize, yollamayacağınız bir veya birden fazla mektup yazın ve onlar hakkında ne hissettiğinizi anlatın: onların en çok hangi yanını sevdiğinizi, onları ne kadar çok sevdiğinizi.
2. On dakika boyunca serbest yazın: insanlara onları sevdiğinizi anlatmakta utanacak ne var?
Bu yazdıklarınızın herhangi bir kısmını sevdiğiniz biriyle paylaşıp paylaşmamaya sonradan karar verebilirsiniz.

İlkini yapmaya çalıştım beş gün boyunca, ama fark ettim ki duygularımı anlatmakta gerçekten de zorlanıyorum. Üstelik utandığımdan falan da değil bak, basbayağı bilmiyorum ne yazabileceğimi.

Ama partnerim oturdu iki mektup birden yazdı. İlkinde doğaçlama bir şekilde, bundan 10-20 yıl sonra birlikte olduğumuzu hayal etti ve kısa bir öykü yazdı. İkincisinde de onun için aşık olmanın ne anlama geldiğini yazdı.love

Herkes aşktan başka bir şey anladığı için ben pek bulaşmamaya çalışıyorum bu işlere. Ama onun “Benim için, aşık olmak şu demek…” diye yazdığı şeylerin bayağı bir kısmının aslında benim için de geçerli olduğunu fark ettim.

Böylece tuhaf bir şey dikkatimi çekti.

Bu tereddütlü halimle partnerimin güvensizliğinin üstünden gelmeme imkan yok, çünkü her ne hissedersem hissedeyim – tam olarak onu mutlu edecek şeyleri hissediyor olsam da – onun içini rahatlatacak romantik sözcükleri seçmekten kaçınıyorum. Baksana, bir aşk mektubu bile yazamadım, oysa onun yazdığı iki mektubu ben de gayet yazabilirmişim – tabii aynı mektubu değil ama işte bir varyantını.

İşte bunları düşündüm mektubu yazmayı planladığım beş gün boyunca. Beşinci gün, oturdum şu kısa mektubu yazdım:

Dört gündür düşünüyorum ve şu karara vardım: Seviyorum seni.

Mektup bundan ibaret. Ve sanırım ona kendini daha iyi hissettirdi gerçekten de.

Comments are closed.