OkCupid tespitleri: Sonuçta sevişicez di mi?

Her ne kadar OkCupid profilimi bu blogdaki keşif sürecimin bir parçası olarak açtıysam ve pratik olarak kimseyle çıkmaya ihtiyacım olmasa da, şöyle bir dinamik keşfettim:

Sohbeti ister ben başlatayım ister karşımdaki, sohbetimiz ister havadan sudan olsun ister derin felsefi, ortada her daim “Biz bir online dating sitesindeyiz.” hissi var. Bu histen de ben tabii düz (düz’ü hem hetero anlamında hem de bodos anlamında diyorum) bir erkek olarak “Yani sonuçta biz sevişir miyiz? Sevişiriz, değil mi?” moduna bağlıyorum.okcupidcom_logo_3742

Ama tabii bu kurgu burada bitmiyor, kadınlar da anlaşılan erkeklerin bu moda bağlayacaklarından eminler, o yüzden çok daha temkinli ve yer yer itici yorumlar yapmaları gerektiğini hissediyorlar.

Ama tabii kurgu burada da bitmiyor, biraz kafası çalışan düz erkekler kadınların bunu böyle yapacağını da hesaba katıp iyicene alttan alıyorlar.

Neyse işte lafı uzatmayayım, sonunda bu alt-metinlerle, imalarla dolu muharebeyi elbette sosyal yetenekleri bilenmiş olan kadınlar kazanıyorlar.

Nihayetinde benim gibi malların elinde kalan şöyle bir durum oluyor:

“Ben sevişmemiz seçeneğinin hep açık olduğunu varsayıyorum, sonuçta bir eş bulma sitesindeyiz yahu. Ve bu varsayımı açıkça dillendirip teyit etmek de istiyorum. Ama bu demek değil ki birbirimizi beğenmezsek ben sana “Ay ama bu kadar konuştuk, şimdi illa ki benle sevişmen lazım, yarı yolda bırakman etik değil.” diye çemkireceğim. Rahat olalım, aktif rızayı birinci planda tutalım, ama beklentilerimizle ilgili de birbirimizi kandırmayalım, olmaz mı?”out of the box

Hem, erkeklerin her daim sekse aç ve kadınların her daim sekse tok oldukları varsayımına dayanan bu oyun ne kadar işlevli? Ya buluştuğumuzda ben sana bakıp “Ya ben seni arkadaş olarak görüyorum.” veya “Ay göğüslerin çok büyük ben küçük göğüs seviyorum.” deyiverirsem? Niye bu ihtimal yokmuş da benim her cinsel hamlem tacizmiş gibi konuşuyoruz? Hadi gerçek hayatta bunu böyle yorumlamamızın sebepleri var… İyi ama bir eş bulma sitesinde (hele ki benim gibi profili bas bas bağıran biriyle konuşurken) bu kutuların dışına çıkamaz mıyız?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *