#6 Kusursuzluk pratikten geçer.

ETİK SÜRTÜK, ALIŞTIRMA #6:
Erkekler için: Bu deneyimi tam olarak kazandığınızı hisseden kadar her 3-4 mastürbasyondan birini prezervatifle yapın.
Erkeklerle seks yapan herkes için: Büyük paket prezervatif alın – en ucuzu işinizi görecektir – ve onları muza, salatalığa, yapay penise (dildo) olabilecek en seksi şekilde takma pratiği yapın… önce elinizle, sonra ağzınızla. Tüm paketi kullanın.
Herkes için: Sıvı takası riski olmayan ya da en az olan şekilde boşalabildiğiniz tüm yolların listesini yapın.

Şunu söyleyerek başlamak isterim ki, kendi takıntılarım yüzünden ara sıra yaptığım bir şeyi burada alıştırma olarak vermelerine çok sevindim. (bkz. Mastürbasyon meşakkatli bir şeydir.)640_condom

Şimdiye kadar çok seyrek olarak prezervatif kullanmadan penetrasyon yaşadım. Prezervatifsiz seksin de çoğu, o an çok gergin olduğum ve plastiğin işi daha da zorlaştıracağını düşündüğüm için oldu. Saysam bir elin parmağını da geçmez herhalde. Onlarda da, bir süre sonra prezervatif takıp öyle devam etmiştim.

Kitapta güvenli seks, cinsel sağlık açısından vurgulanıyor. Benimse yakın zamana kadar birincil kaygım hamilelik riskiydi. Öncelikle, kürtajın ne kadar belalı bir şey olduğunu anlıyorum; böyle bir acıdan kaçınmak için ne gerekiyorsa yapmalı. İkincisi, hâlâ hoşlaşmıyorum doğum kontrol haplarından; kadının hormonal düzeninin böyle kurcalanmasının olumsuz etkileri olur gibime geliyor. Son olarak, kadının hamilelik öncesiyle sonrası bir değil; hamile kaldıktan sonra birçok sebeple çocuğu aldırmamaya karar verebilir kadın: Kürtajdan korkabilir (haklı olarak) mesela, ya da hormonları onu anneliğe hazırladıkça görüşleri değişebilir.

Uzun lafın kısası, böyle bir riski şimdiye kadar -sanırım- hiç almadım. Plastik hiç hoşuma gitmiyor, hele ki penisimde. Ama şimdiye kadar aramız iyi kendisiyle.

Öte yandan, seksi güvensiz hale getirecek daha bir dünya şey var. Hiç penetrasyon yaşamadım diyorum, ama oral seks, sürtünme vb. etkinlikler de sağlık açısından riskli bölgeler.

Ve utanarak söylüyorum ki cinsel yoldan bulaşan hastalıklar için hayatımdaki ilk ve tek kan testini sadece birkaç ay önce yaptırdım. İki sene cinsellik konusunda blog tutup sonra böyle önemli konuları hiç ciddiye almamak bildiğin aptallık.

Bu da bana ödev olsun.

pokemon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *