#16 Zorluk hiyerarşisi, ya da, Son derece basit adımlarla buradan oraya nasıl gidilir?

ETİK SÜRTÜK, ALIŞTIRMA #16. Kaygı duyduğunuz bir konuyla ilgili çok somut bir hedef koyun önünüze. Çok-aşklı meseleler şunları içerebilir: birlikte internet profillerine bakmak, sevgililerinizi birbiriyle tanıştırmak, bir buluşma ayarlamak, yatıya kalma planı yapmak, güvenli seks hakkında konuşmak. Pratik yapmak için, sizin için bugün kolay olan bir konu seçin.
Buradan oraya gitmek için atabileceğiniz adımları düşünün – anlaşmalar, müzakereler, dürüstlükler, ne istediğinizi söylemek, zaman planlamak, bebek bakıcısı bulmak gibi. Her adımı bir fişe yazın. Çok büyük görünen her adımı daha küçük birkaç adıma bölün. Üç yaşındaki çocuğa kurabiye yapmayı öğretir gibi, her bir adımı son derece kolay hale getirene kadar parçalara bölün.
Fişleri kapalı olarak üst üste koyun. En kolay en üstte olacak şekilde zorluk sırasında olsunlar. Ya da en korkuncu en altta, sizi en güvende hissettiren en üstte olsun. Bu sıralamayı, her bir adımın size hissettirdiklerine göre yapın. Bunu yaparken kendinizle ilgili birçok şey öğrenebilirsiniz.
Sonra en güvenli, en kolay kardı çekin, bu adımı nasıl gerçekleştirebileceğinizi düşünün, ve ileri marş! Bunu başarınca ve başarırken her ne öğrendiyseniz onu öğrenince, kardı kenara koyun ve sıradakini, kalanlar arasındaki en kolay adım kartını seçin.
Daima en basit adımı atın.

İşte sonunda enteresan bir alıştırma!

Daha önceki yazılarda da söylediğim gibi, ben bu alıştırmaları mümkün olduğunca partner(ler)imle birlikte yapmaya çalışıyorum. İşte bu alıştırmayı da, “anal seks” başlığında bir partnerimle yapmaya karar verdik. Ama önce bağlamı vereyim:

  • Partnerimin vajinal penetrasyon sorunları olmuş geçmişte. Biraz da bunun etkisiyle, anal seks yapmışlar eski partnerleriyle. Hoşlandığı yanları var anal seksin, ve bizim yapmamızı önerdi.
  • Benimse aşılmaz bir tabum var anal seksle, daha doğrusu genel olarak rektal bölgeyle ilgili. “Götten sikmek” vb. lafların da etkisi olabilir, ama sonuçta bir çeşit homofobi bu. (Homofobiyi ilk anlamıyla kullanıyorum burada, yani eşcinselliğe şahsen yaklaşmaktan korkma anlamıyla.)
  • Tuhaf bir şekilde porno izlerken kaçınmasam da, gerçek dünyada değil penetrasyon, görmek, dokunmak ya da benim rektal bölgeme dokunulması vb. bile tüylerimi diken diken ediyor. Partnerim kazara kalçamı biraz ters bir noktadan kavradı mı tüm cinsel heyecanımı kaybediyorum.

Bu konuyla yüzleşmek benim için çok zor. Daha önce denedim ve tek başıma altından kalkamadığımı gördüm. O yüzden bu alıştırmayı partnerimle birlikte yapacağız. Saatlerce uğraştıktan sonra şu kartları yazdık:mission-impossible-do-it-anyway

  1. O, beni prezervatif takılıyken krem kullanarak eliyle uyarır.
  2. Giyinik halde, anal seks yapacağımız pozisyonda sürtünürüz. (x2)
  3. Soyunuk olarak, anal seks yapacağımız pozisyonda sürtünürüz. (x2)
  4. Ben, prezervatif takılıyken onun eliyle uyarmasıyla orgazm olurum.
  5. O beni ağzıyla uyarırken bir yandan yapay penisle kendini vajinal yoldan uyarır.
  6. Onun anal seksi ne kadar sevdiğiyle ilgili konuşma seansı
  7. Anal seks yapacağımız pozisyonda vajinal penetrasyon yaparız. (x2)
  8. Ben, o beni ağzıyla uyarırken ben vajinal penetrasyon için yapay penis kullanırım.
  9. O penisimi anüse dayayıp krem kullanarak eliyle uyarır.
  10. Seks yaparken o krem kullanmaksızın kendi eliyle kendini anal yoldan uyarır.
  11. Kartları güncelle.
  12. Seks yaparken o krem kullanarak kendini anal yoldan uyarır.
  13. Soyunuk olarak, anal seks yapacağımız pozisyonda anüsle sürtünürüz. (x2)
  14. Seks sırasında o anal penetrasyon için yapay penisi kullanmayı dener.
  15. Beklentiler hakkında konuşma seansı
  16. Anal penetrasyon deneriz.
  17. Kartları güncelle.
  18. Anal seks yaparız.
  19. O anal seks sırasında klitorisini eliyle uyarır.
  20. O anal seks sırasında vibratör kullanır.
  21. O anal seks sırasında orgazm olur.

Bu kartlarla ve sıralamalarıyla ilgili birkaç gözlem yapmak istiyorum. Böylece (belki başka insanların da paylaştığı) bu tabumun nasıl çalıştığını görebilirsin:

  • Benim doğrudan bir tabum olmamasına karşın, alışık olmadığım aletlerin devreye girmesi için ayrı basamaklar tanımladık. (Örn. 5)
  • Anüsü görmem ve hissetmem gerekmeyen pozisyonları, anüsle temas edeceğim pozisyonlara önceledik. (Örn. 2 -> 3 -> 13. Dikkat edersen 2 ve 3’te anüse sürtünmüyorum.)
  • Bu konuları konuşmak, bazı şeyleri yapmaktan daha zor çünkü çok geriliyorum konu açıldığında. Bu yüzden konuşma seanslarını öteledik. (Örn. 6, 15)
  • Bir noktadan sonraki adımları parçalara bölmek dahi şu anda benim için imkansız. Konuşurken bile irite oluyorum. Bu yüzden, ben alıştıkça kartları güncelleme basamakları var. (Örn. 11, 17)
  • Dikkat edersen hiçbir adımda ben elimle onun anüsünü uyarmıyorum. Hatta hiçbir basamakta anüse bakmam gerekmiyor. Şu anda bunlar 21.’den dahi sonraki adımlar gibi görünüyor. Yani anal seks sırasında vibratör kullandığını hayal etmekten bile daha korkutucu. Belki de bu kartları güncellerken değişebilir, ama şu aşamada benim onu elimle uyarmam gündemimizde bile değil.
  • Son olarak, partnerimin anlamakta zorlandığı bir noktada daha oldu sıralamayı yaparken: Onun kendini eliyle rektal yoldan uyarması basamağında, kremsiz seçenek kremli seçenekten önce geliyor?! Buradaki ayrım, seksi yarıda bırakıp kreme uzandığı anda benim “Aha basamaklardan birini yapıyoruz galiba.” diye gerilme ihtimalimde. Kremsiz daha zor (hatta onun dediğine göre muhtemelen penetrasyon imkansız) olacaksa da, direkt kremle denemesindense kendiliğinden deneyip seksten sonra “Bak ben şu şu pozisyonlarda elimle uyardım kısa bir süre.” demesi daha az korkutucu.

Kartları hazırlarken partnerimin şaşırdığı, kahkahalarla güldüğü ve kafasının karıştığı birçok an oldu. Ben de kendimi açıklamakta bayağı zorlandım. (Bir tabuyu rasyonel olarak açıklamaya çalışmak zorlu bir görev.) Ama şimdilik elimizde yirmi bir tane kart var.

Bu kartların ilk ikisini yaptık bile. Sırada 3. var. Belki ilerledikçe yeni bir şeyler daha yazarım burada.

long to do list

Comments are closed.